Antennes


Wanneer je op zoek bent naar een antenne dan bent u bij Portofoonwereld aan het juiste adres. Bij ons vindt je een ruim aanbod van veel verschillende type antennes. De meeste type antennes bestaan uit een geleidende, dunne draad met daarom heen een behuizing van metaal, aluminium of kunststof.

Al onze producten zijn afkomstig van de goede kwaliteitsmerken en fabrikanten, zo ben je verzekerd van producten van goede kwaliteit en goede prestaties.

Antennes in de webwinkel van Portofoonwereld

  • 27 MC/CB Radio
  • Marifonie antennes
  • Portofoon Antennes
  • Scanner Antennes
  • HF-VHF-UHF Antennes

Tunable antennes - afstelbare antennes

Alle 27Mhz antennes zijn afstelbaar op een of andere manier. Deze 27MC antennes worden vaak aangeduid met "tunable antenne". Het misverstand dat er bestaat is dat veel mensen denken dat er dan ook antennes verkrijgbaar zijn die niet afgesteld hoeven te worden en dus doen deze mensen ook geen poging om de antenne goed afgestemd te krijgen Dit resulteert in slechte ontvangst en dit wordt dan afgeschoven op dat het een slechte antenne zou zijn of slechte transceiver.

Veren en snelkoppeling

Bij solide glasfiber/glasvezel antennes (rechte of spiraalvormige draad geïmpregneerd in het glasvezel kan de kap worden verwijderd en de top kan dan worden afgesneden met bijvoorbeeld een ijzerzaag. Als de SWR meter aangeeft dat deze te kort is dan kan door toevoeging van een veer of snelkoppeling er meer lengte aangebracht worden aan de antenne.

De basisgevoede antennes met draadspriet zijn voorzien van een stelschroef (of twee schroeven) net onder het gebied waar de spriet in de laad-spoel is geplaatst. Door het losdraaien van de stelschroef kun je de spriet omhoog of naar beneden schuiven als dat nodig is voor het afstellen van de SWR.

Portofoonwereld is uw specialist in het leveren van communicatieapparatuur voor ieder soort bedrijf en sector. Door onze jarenlange ervaring vindt u bij ons alleen de beste producten en merken terug in het assortiment. Daarnaast vindt u bij ons zelfs producten die niet in Nederlandse winkels te verkrijgen zijn. Wij helpen u graag, u kunt dan ook contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft of graag advies wilt.

Selecteer een Afleverpunt